Ekonomisk och miljövänlig el för företaget

Som företagare kan det gå åt lite eller mycket extra el beroende på vad det är man sysslar med i företaget. Då kan det vara av stor betydelse hur högt eller lågt elpriset är. Om man använder mer el kan det också vara klokt att använda miljövänlig sådan så att man tar vara på omgivningen,

Jämför kostnaderna

Att jämföra kostnader mellan olika elbolag är väldigt viktigt. Även några kronor i månaden som sparas kan bli en stor summa i slutändan. Vissa elbolag tar till exempel ut en summa pengar för att du ska få miljövänlig el, medan andra har det som standard. Vissa har fasta avgifter, andra lägger på en fakturaavgift. Genom att titta på vad du får för pengarna kan du lättare göra ett klokt val när det gäller elen. Det finns flera smarta jämförelsesajter online som kan vara bra att ta lite hjälp av.

Att byta elbolag

Det där med att byta elbolag kan låta lite svårt men byter man behöver man i princip inte göra något på egen hand; det nya bolaget sköter det mesta och man behöver bara välja ett elavtal. Uppsägning av gamla avtal, utskick av fakturor och annat sköter elbolaget Göta Energi om när man byter till dem. Det är ett tryggt alternativ. Då vet du som företagare att allt går rätt till och dessutom får du bekräftelse på det som görs.

Vad är miljövänlig el?

Miljövänlig el är el som produceras med liten eller ingen påverkan alls på miljön. Solenergi, vattenkraft och vindkraft är sådana produktionssätt. De ger inga eller minimala utsläpp, de använder energi som inte riskerar att ta slut för att producera el och de medför små skador på omgivningen. Tecknar man ett avtal med miljövänlig el får man antingen miljövänlig el, eller så kompenseras den el man använder med att lika mycket miljövänlig el produceras till någon annan. Det varierar något beroende på vilket bolag man använder. Dock riskerar man aldrig att stå utan el, även om det inte blåser eller om solen inte skiner på ett par dagar.